الجمعة، 29 مارس 2013

كشري بالعدس الاصفر

مرسلة بواسطة Unknown في الجمعة, مارس 29, 2013


طريقة عمل كشري بالعدس الاصفر 

  الكمية تكفي: 3 أشخاص       
مطبخ

  وقت التحضير: 30 دقيقة


  وقت الطهي: 30 دقيقة


  المقادير


: 1عدس -اصفر كوب ونص رز- بصل -ملح -فلفل -مكونات الصوص : فصوص ثوم - ملعقة خل - عصير طماطم – صلصة طماطم - ربع مكعب ماجي قليل الملح التوابل : ملح - فلفل - سنة سكر - كمون - كسبرة - توابل لحمة

: التحضير  اغسلي الرز (كوب ونص )وانقعيه ساعة (ضروري) عشان العدس بيستوى بسرعة وتحتفظي بشكل العدس فميعجنش منك
- بعد ساعة اخلطيه بكوب عدس اصفر مغسول
قطعي البصل لشرايح وجوانح:

                                                                      الطبخ    حمري الثوم كدة يا دوب يبتدي اللون يغير
- ضيفي الخل ثم عصير الطماطم وتسيبيها تتسبك كدة شوية
بعدين ضيفي الصلصة والتوابل والسكر و الماجي
ضيفي شوية مية عشان تظبطي سمكها زي مانتى عايزة
وحطيها على جمب شوية هنرجعلها تاني عشان في خطوة مهمة

مكونات الكشري                                                                       : 1 كوب ونص رز
كوب عدس اصفر
توابل : كمون - ملح - ماجي
- حمري البصل في الزيت لحد ما يكون لونه ذهبي
بعد كدة ضيفي منه شوية للصلصة
ضيفي التوابل بعدين الكشري و الماجي وقلبي دقيقتين كدة بعدين ضيفي المية
بعد 10 دقايق بصي تاني وشوفي ان كان استوى وكل ما يحتاج ضيفيله شوية مية

وسيبيه على نار هادية 
بعد ان تتذوقي الطعم لا تنسونا بالدعاء 
والي لقاء مع طبخه جديده

0 التعليقات:

إرسال تعليق

 

عالم حواء في القرن 21 Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting